Europa Kantiner

Europa1989 kantine buffet

Europa1989 kantiner sprang ud af cafe Europa1989. Europa1989 fik på kort tid et godt ry for den holdningsfyldte cafedrift og for den gode kvalitet og service, vi præsterede.

Det er i al enkelthed baggrunden for, at Europa1989 kantiner så dagens lys. I 1993 var Miljøministeriet flyttet ind på Højbro Plads og en dag stod der to fra ministeriet og spurgte om vi ville lave økologisk kantinemad og mødeservicering for dem.

Den 20.september 1993 serverede Europa1989 Kantiner sit første måltid mad for medarbejderne i Miljøministeriet! I dag, efter 6 vundne udbudsrunder og flere miljøministre, serverer vi stadig økologisk kantinemad i Miljøministeriets Departement.

 

 

Udover at servere økologisk mad for vores gæster, er det vores mål at være i front, når det gælder sund kantinemad. Den sværeste opgave ved kantinedrift er, at det er de samme mennesker man bespiser hver dag. Det er krævende, fordi vores kost så ikke blot skal være sund, den skal også hele tiden være varieret. Oven i købet, er der mange af dem, der spiser i vores kantiner, for hvem vores kost er dagens hovedmåltid.

 

For os er økologien kun det første skridt, og på cafe Europa1989 har vi allerede flere biodynamiske produkter på menukortet. Disse har med tiden også har fundet vej ud til kantinerne og f. eks. har over 5000 kantinebrugere fordelt på 8 kantiner dagligt mulighed for at købe den biodynamiske CafeMælk, læskedrikken Amber eller de hjemmebagt brød.

 

Gennem vores daglige engagement i bl.a. Miljøministeriet, Miljøstyrelsen m.fl. er vi pr. definition indstillet på at tænke nyt i forhold til ressource- og energibesparelse. Vi bliver konstant inspireret af vores samarbejdspartnere.

 

At følge det klima- og miljøvenlige tankesæt er lang rejse, og den standser ved både små og store stationer. Det har altid været vigtigt for os, at vores personale er bevidst om at undgå overforbrug af ressourcerne: vandet, sæben, linnedet mv. og selvfølgelig madspildet. Derfor anser vi vores personale, nye og gamle, som ambassadører for miljøet.

 

Vi udvikler løbende vores menukort i kantinerne. Og i dag tilbereder vi noget af vores mad ud fra ”raw food” princippet, hvor vitaminerne ikke går tabt. Vi leger med molekylær gastronomi og serverer sushi – og vi er konstant på udkig efter nye inspirationskilder.

 

Ingen foragt for de gamle klassikere, men nytænkning er altid godt.

 

Den 19. juni 2014 forpagter vi kantinerne hos Social-, Børne- og Ligestillingsministeriet, Sundhedsstyrelsen, Miljøstyrelsen, Moderniseringsstyrelsen, Rigsrevisionen, Statens Administration, Digitaliseringsstyrelsen, Arbejdsskadestyrelsen, Danmarks Statistik, Patent- og Varemærkestyrelsen, Uddannelses- og Forskningsministeriet og Miljøministeriets Departement.

 

SELSKABSLOKALER

I Tietgens Hus har vi også selskabslokaler, som du kan leje til barnedåb, bryllup eller begravelse. Læs mere her.