Om Europa 1989.

Siden 1989 har cafe Europa 1989 været en aktiv del af specialkaffebranchen i Danmark og Europa.

“I 2003 besluttede Martin Hildebrandt og Jens Nørgaard fra cafe Europa 1989 at starte CCA, Copenhagen Coffee Academy. Gennem undervisning i kaffe, mælk og relaterede produkter ville de bidrage til specialkaffekulturen. Formålet var at forene gastronomien og vinens verden med specialkaffens.”

Cafe Europas kaffehistorie kan læses her og du kan også læse den i EUROPA 1989 bogen.

“Cafe Europa 1989 skulle være konsekvent og ligne sig selv år for år. Vores cafe skulle både være et udtryk for tiden og tidløs. Det betød naturligvis ikke, at den skulle stå stille. Der var felter, hvor den skulle være i konstant udvikling, ikke mindst gastronomisk.”

Du kan læse resten af forordet til EUROPA 1989 bogen her.

“Da vi startede Europa i 1989, var det vigtigt for os at servere te som en enkel, varm drik. Det tog dog sin tid, før vores
gæster for alvor tog samovar-teen til sig. Te behøver ikke at blive drukket som et statusritual. Te skal nydes, som den er.”

Hvis du interesserer dig for te, kan du læse mere her.