Europa Kantiner tilbereder sund, varieret og nærende kost, der dækker kroppens behov for vitaminer, proteiner, kulhydrater og fedt mm. Vi har ernæringsrådgivere tilknyttet, der uddanner vores personale i kostråd og kostplaner.
Spis igennem
Europa Kantiner serverer mad ud fra ”spis igennem” princippet: Gæster i Europa Kantiner skal have mulighed for at vælge sund, velsmagende og alsidig mad. De kan spise sig mætte i mager mad og dermed undgå problemer med fedme og relaterede sygdomme.
Formålet med kostpolitikken er at skabe og understøtte sunde kostvaner hos medarbejderne for at fremme sundhed og velvære. Derudover arbejder vi også ud fra de gængse kostråd:
- Spis frugt og grønt – 6 om dagen
- Spis fisk og fiskepålæg – flere gange om ugen
- Spis kartofler, ris eller pasta og groft brød – hverdag
- Spar på sukker – især fra sodavand, slik og kager
- Spis varieret og bevar normalvægten
- Sluk tørsten i vand
Økologi
Vi foretrækker økologisk grønt, frugt og kød, fordi økologiske varer har mere saft, sødme, kraft og smag. De får nemlig lov og tid til selv at blive ”høstklar”.
Vores personale uddannes løbende i tilberedning af økologisk velsmagende mad, der afspejler årstidens råvarer og ernæringseksperters råd til sund og nærende kost.
Fødevaresikkerhed
Alle ansatte uddannes løbende indenfor fødevaresikkerhed.
Her kan du se vores kontrolrapporter for de forskellige kantiner:
Socialministeriet | 20.02.2014 | |||
Miljøstyrelsen | ![]() |
09.05.2016 | ||
Sundhedsstyrelsen | ![]() |
26.08.2015 | ||
Europa Tietgen |
16.02.2016 | |||
Pantent- og Varemærkestyrelsen |
16.06.2015 | |||
Moderniseringsstyrelsen (Økonomistyrelsen) |
![]() |
09.09.2016 | ||
Uddannelses- og Forskningsministeriet | 18.05.2016 | |||
Arbejdsskadestyrelsen & Danmarks Statistik | 28.03.2014 | |||
Finanstilsynet | 04.05.2015 |