Events

 

12. september 8.30-9.30

Morgensalon på Europa 1989: Jeg var der.

Kom med til morgensalon og hør tre markante kulturprofiler fortælle om deres øjenvidneberetninger fra dengang, Berlinmuren faldt.

Hvordan er det at stå midt i historiens epicenter? For at forstå historiske begivenheders storhed, må man vende sig mod manden på gaden. Mod øjenvidnerne. Mod dem, der var der. Golden Days har inviteret tre danske kulturpersonligheder, der oplevede fejringen, euforien og glædestårnene, til at dele deres personlige oplevelser fra dagene omkring Murens fald. Start din dag med en kop kaffe og et solidt pust af historiens vingesus, når Glyptotekets direktør, Christine Buhl Andersen, modeskaber Mads Nørgaard og forfatter, fotograf og foredragsholder Jakob Holdt deler anekdoter og tanker fra 1989.

Arrangementet er en del af årets Golden Days festival ”1989”.

Gratis entré

 

19. september 8.30-9.30

Morgensalon på Europa 1989: Foredrag med Lykke Friis.

Morgensalon på Café Europa: Foredrag med Lykke Friis. 1989 – et skelsættende år i Europas historie.

Året 1989 og Murens fald ændrede Europa og verden fundamentalt, men det kunne lige så godt have udviklet sig helt anderledes! Kom med til morgensalon med europa- og tysklandsekspert Lykke Friis, der
sætter året i perspektiv med udgangspunkt i sin nye bog ‘Håbets Europa i 89 billeder’. Bogen gør status over begivenhederne fra 1989 og Europas udvikling siden da og argumenterer blandt andet for, at nutidens Europa er langt bedre end før Murens fald.

Arrangementet finder sted på ikoniske Café Europa, der åbnede netop i 1989 – midt i euforien og den spirende tro på et nyt og åbent kontinent.

Arrangementet er en del af årets Golden Days festival ”1989”.

Gratis entré

 

Følg os på Facebook for opdateringer om kommende events:

Europa 1989 Facebookpage