Kostpolitik

Cafe Europa 1989 KantinerEuropa Kantiner tilbereder sund, varieret og nærende kost, der dækker kroppens behov for vitaminer, proteiner, kulhydrater og fedt mm. Vi har ernæringsrådgivere tilknyttet, der uddanner vores personale i kostråd og kostplaner.

Spis igennem

Europa Kantiner serverer mad ud fra ”spis igennem” princippet: Gæster i Europa Kantiner skal have mulighed for at vælge sund, velsmagende og alsidig mad. De kan spise sig mætte i mager mad og dermed undgå problemer med fedme og relaterede sygdomme.

 

 

 

 

Formålet med kostpolitikken er at skabe og understøtte sunde kostvaner hos medarbejderne for at fremme sundhed og velvære. Derudover arbejder vi også ud fra de gængse kostråd:

  • Spis frugt og grønt – 6 om dagen
  • Spis fisk og fiskepålæg – flere gange om ugen
  • Spis kartofler, ris eller pasta og groft brød – hverdag
  • Spar på sukker – især fra sodavand, slik og kager
  • Spis varieret og bevar normalvægten
  • Sluk tørsten i vand

 

 

Økologi

Vi foretrækker økologisk grønt, frugt og kød, fordi økologiske varer har mere saft, sødme, kraft og smag. De får nemlig lov og tid til selv at blive ”høstklar”.
Vores personale uddannes løbende i tilberedning af økologisk velsmagende mad, der afspejler årstidens råvarer og ernæringseksperters råd til sund og nærende kost.

 

 

Fødevaresikkerhed

Alle ansatte uddannes løbende indenfor fødevaresikkerhed.

 

Smiley

Her kan du se vores kontrolrapporter for de forskellige kantiner:

Socialministeriet 20.02.2014
Miljøstyrelsen 09.05.2016
Sundhedsstyrelsen 26.08.2015
Europa Tietgen
16.02.2016
Pantent- og Varemærkestyrelsen
16.06.2015
Moderniseringsstyrelsen (Økonomistyrelsen)
09.09.2016
Uddannelses- og Forskningsministeriet 18.05.2016
Arbejdsskadestyrelsen & Danmarks Statistik 28.03.2014
Finanstilsynet 04.05.2015